Herne-punajuuririsotto resepti

Herne-punajuuririsotto
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punajuuri värjää risoton kauniin punaiseksi. Herneet tuovat annokseen ruokaisuutta. Herneiden tilalla voit käyttää ruokavalion mukaan myös muita palkokasveja tai vaikka paistettua jauhelihaa tai palasteltuja nakkeja. Timjami sopii hyvin yhteen punajuuren maun kanssa, mutta voi kokeilla ruokaan myös rosmariinia tai persiljaa. Tuoreen yrtin sijasta voit laittaa risottoon 1 tl kuivattua yrttiä.

Ainesosat

4 (500 g) punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
7 dl kiehautettua vettä
1 tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia
2 dl kookoskermaa
1 rkl sitruunamehua
Lisäksi:  
200 g pakasteherneitä
  tuoretta timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, sipuli, valkosipuli, riisi (vilja), vesi, ruokasuola, timjami, sitruuna, herne, rypsiöljy, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.

3. Lisää riisi ja kuullota toiset 5 minuuttia.

4. Sekoita kiehautettuun veteen suola. Kaada noin puolet vedestä kattilaan. Lisää myös timjami. Keittele hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

5. Lisää vettä sen mukaan, kun se imeytyy riisiin. Tähän kuluu noin toiset 10 minuuttia.

6. Lisää lopuksi kookoskerma ja annan hautua kannen alla 5 minuuttia.

7. Sekoita risottoon sitruunamehu. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

8. Sulata herneet. Lisää herneitä ja tuoretta timjamia risottoannosten päälle.