Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kesäkurpitsasuikaleet näyttävät aivan nauhapastalta, mistä juontuu tämän ruuan nimi. Voit vaihtaa herneen tilalle myös muita kasviproteiineja tai paistettua jauhelihaa.
Kesäkurpitsasuikaleita vuollessa kannattaa jättää vetisin keskusta vuolematta. Voit soseuttaa keskustan, ohentaa sitä vedellä ja pienellä määrällä sitruunamehua ja nauttia raikkaana ruokajuomana.
Ainesosat
1 | paprika |
3 | isoa kesäkurpitsaa |
1 rkl | öljyä |
1,5 rkl | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
200 g | pakasteherneitä |
Valmistusohje
1. Huuhtele paprika, poista siemenet ja pilko pieniksi paloiksi.
2. Paista paprikaa muutama minuutti öljyssä. Siirrä sivuun.
3. Vuole kesäkurpitsat suikaleiksi kuorimaveitsellä. Pyörittele kesäkurpitsaa vuollessasi, jotta suikaleista tulee suunnilleen samankokoisia. Jätä vetisin keskusta vuolematta.
4. Paista kesäkurpitsasuikaleita öljyssä muutama minuutti. Lisää sitruunamehu, mausteet, sulatetut herneet ja paprika. Sekoita.
Voit murustella valmiiden annosten päälle maidotonta salaatti"juustoa".