Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopea arkiruoka syntyy riisistä, kasviksista ja pakasteherneistä. Riisin sijasta voit keittää kulhoruuan pohjaksi myös gluteenitonta kaurarouhetta tai kvinoaa. Jos soijakastike sopii ruokavalioosi, voit lorauttaa sitä hieman valmiin kulhoruuan pinnalle.
Ainesosat
2 dl | täysjyväriisiä |
1 tl | suolaa riisin keitinveteen |
20 g | punakaalia |
3 | pientä porkkanaa |
2 | sipulia |
1 tl | rypsiöljyä |
200 g | pakasteherneitä |
0,5 nippu | tuoretta persiljaa |
2 rkl | limemehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), ruokasuola, punakaali, porkkana, sipuli, herne, persilja, limetti, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
2. Huuhtele ja pilko kaali pieniksi paloiksi. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljytilkassa pannulla n. 5 minuuttia.
4. Sulata herneet.
5. Jaa riisi neljään kulhoon. Levitä kasvikset ja herneet sektoreittain riisin päälle. Revi pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa ja pirskottele hieman limemehua.