Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä suolaisissa muffineissa kananmuna korvataan pellavansiemenrouhe-vesiseoksella, joka tuo taikinaan kosteutta ja kuohkeutta. Herkkusienten lisäksi voit pilkkoa muffineihin muita sieniä, hieman pekonia tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Rakuunan tilalla voit käyttää esimerkiksi kuivattua oreganoa, basilikaa tai persiljaa.
Ainesosat
2 rkl | pellavansiemenrouhetta |
5 rkl | vettä |
150 g | herkkusieniä |
1 tl | öljyä |
0,75 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
0,5 tl | rakuunaa |
50 g | maidotonta margariinia |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
3,75 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 dl | kasvijuomaa (gluteenittomasta kaurasta) |
Valmistusohje
1. Sekoita lasissa pellavansiemenrouhe ja vesi. Anna seoksen tekeytyä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Puhdista ja kuutioi sienet. Paista öljyssä pannulla, kunnes neste haihtuu. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
3. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
4. Sekoita erillisessä kulhossa "juusto", jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon rasva, neste ja sienet.
5. Kaada joukkoon pellava-vesiseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
6. Voitele muffinipellin kolot ja lusikoi taikina koloihin. Voit käyttää myös muffinivuokia, joihin lusikoit taikinan.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.