Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tähän reseptiin voit käyttää kaapista löytyvät jauhot, kunhan yhteismäärä on n. 9 dl. Osaan taikinasta voit lisätä yrttejä tai valkosipulimurskaa, jolloin saat erimakuisia sämpylöitä yhdellä kertaa.
Ainesosat
5 dl | kädenlämpöistä vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 rkl | siirappia |
2 tl | suolaa |
6 dl | gluteenitonta sämpyläjauhoseosta |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, hiiva, E491, gluteeniton kaura, riisijauho, kvinoa, psylliumsiemen, chiasiemen, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
18
kpl
1. Laita kulhoon lämmin vesi, kuivahiiva, siirappi ja suola.
2. Sekoita mukaan jauhoja pieni määrä kerrallaan puuhaarukkaa tai yleiskoneen sekoitusosaa käyttäen. Sekoita joukkoon myös öljy. Sekoita taikinaa puuhaarukalla lopuksi hetken aikaa. Taikina saa jäädä löysähköksi.
3. Peitä kulho liinalla. Anna kohota noin tunnin ajan.
4. Lusikoi taikina pellille leivinpaperin päälle. Voit kevyesti painellen halutessasi tasoittaa pintaa.
5. Laita vettä laakeaan astiaan uunin pohjalle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.