![Hedelmäsosepullat Hedelmäsosepullat](/sites/default/files/2024-08/hedelmasosepullat.png)
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pehmeät pullat ovat herkkua uunituoreina! Tässä kananmunattomassa taikinassa pullat voidellaan persikkasoseella, joka tuo pulliin väriä. Jos tuoreita pullia jää yli, pakasta ne heti jäähtyneinä ja nauti myöhemmin mikroaaltouunissa sulatettuina.
Ainesosat
3 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
2 tl | psylliumia |
1 dl | persikkasosetta |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | kardemummaa |
n. 6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | maidotonta margariinia |
Leivontaan: | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | persikkasosetta |
Koristeluun: | raesokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Sekoita seokseen sose, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää myös 4 dl jauhoseosta. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia.
4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää jauhoseosta vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä.
5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kumoa taikina pöydälle ja pyörittele taikinasta tanko. Jaa tanko esimerkiksi 24 osaan.
6. Pyörittele jokainen taikinaosa palloksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.
7. Voitele pullat hedelmäsoseella. Ripottele pinnalle raesokeria.
8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta: pikkupullat kypsyvät nopeammin kuin isot pullat.