Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hedelmämyslipatukat ovat näppäriä välipaloja vaikka mukaan otettavaksi. Huomioi, että kuivattuja hedelmiä pitää liottaa yön yli. Pakkaa valmiit myslipatukat ilmatiiviiseen pakkaukseen päällekkäin ja laita väliin leivinpaperia. Patukat säilyvät noin 4 viikkoa.
Ainesosat
100 g | kuivattuja aprikooseja |
50 g | kuivattuja kivettömiä taateleita |
50 g | raakaruokosokeria |
0,5 tl | kanelia |
ripaus | suolaa |
2 dl | vettä |
30 g | mantelilastuja |
30 g | pinjansiemeniä |
30 g | auringonkukansiemeniä |
30 g | kurpitsansiemeniä |
30 g | seesaminsiemeniä |
80 g | maidotonta margariinia |
250 g | gluteenitonta hedelmämysliä |
Valmistusohje
1. Valmistele edellisenä päivänä: Pilko aprikoosit ja taatelit. Sekoita sokeri, kaneli ja suola veteen. Lisää joukkoon hedelmät ja sekoita. Peitä astia ja anna liota yön yli.
2. Soseuta seos, mutta jätä hieman karkeaksi.
3. Paahda mantelit ja siemenet kevyesti pannulla ilman rasvaa. Poista levyltä, lisää rasva ja anna sulaa. Lisää hedelmäsose ja mysli. Sekoita hyvin.
4. Laita uunipellille (n. 30 x 35 cm) leivinpaperi. Kaada seos leivinpaperille ja tasoita.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pinta saa ruskeaa väriä. Anna jäähtyä pellillä rauhassa.
6. Kumoa paistos ja leikkaa n. 3 x 10 cm paloiksi.