Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Punakaalia, hedelmiä ja mausteita yhdistelemällä syntyy herkullinen salaatti, joka maistuu myös joulupöydässä.
Annosmääräarvio: 5 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.
Ainesosat
400 g | punakaalia |
3-4 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
2 | punasipulia |
3 | päärynää |
150 g | kurkkua |
100 g | viinirypäleitä |
3 dl (n. 60 g) | kivettömiä kuivattuja taateleita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punakaali, sitruuna, ruokasuola, ruokosokeri, sipuli, päärynä, kurkku, viinirypäle/rusina, taateli, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Huuhtele punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Nosta punakaalisuikaleet sopivan kokoiseen astiaan ja mittaa joukkoon öljyä, sitruunamehua, pippuria, suolaa ja sokeria. Sekoita ja anna seistä sen aikaa, kun käsittelet muut ainekset.
2. Kuori ja leikkaa punasipulista ohuita suikaleita.
3. Huuhtele päärynät, kurkku ja viinirypäleet. Valuta hyvin. Kuori ja kuutioi päärynät. Kuutioi kurkku. Viinirypäleet voit halutessaan puolittaa tai jättää kokonaisiksi. Leikkaa taatelit neljään osaan.
4. Kun punakaalin rakenne on pehmennyt, sekoita ainekset keskenään.