Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton vuokaleipä, joka saa makua kuivatuista hedelmistä.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
5 dl | vettä |
2 rkl | fariinisokeria |
1 rkl | psylliumia |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | ksantaania |
1 rkl | leivinjauhetta |
2 rkl | perunakuitujauhetta |
0,5 dl | hirssijauhoja |
1 dl | täysjyväamaranttijauhoja |
3 dl | maissijauhoja |
0,5 dl | rusinoita |
0,5 dl | kuivattuja aprikooseja hienonnettuna |
45 g | maidotonta margariinia |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, siirappi, ruokasuola, ksantaanikumi, hirssi, amarantti/revonhäntä, viinirypäle/rusina, aprikoosi, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), maissijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Yhdistä kuivat aineet ja hedelmät keskenään. Sekoita seos taikinaan. Lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin.
3. Vatkaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
4. Voitele pyöreä ja syvä piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.