Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Itse valmistettava gluteeniton näkkileipä, jossa on härkäpapua, pellavan-, auringon- ja kurpitsansiemeniä. Muuntele omaan makuun ja ruokavalioon sopivaksi.
Ainesosat
3 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 dl | härkäpapurouhetta |
2 dl | maissitärkkelystä |
1 dl | pellavansiemeniä |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
1 dl | kurpitsansiemeniä |
Päälle: | hienoa merisuolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, härkäpapu, auringonkukka/siemenet, kurpitsansiemen, merisuola, rypsiöljy, maissitärkkelys, pellavansiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Kiehauta vesi. Sekoita siihen öljy ja härkäpapurouhe.
2. Sekoita maissitärkkelys siementen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
3. Levitä massa leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ohueksi kerrokseksi. Ripottele merisuolaa päälle.
4. Paista 150-asteisessa uunissa noin tunti.
5. Anna leivän kuivua pöydällä yhden vuorokauden ajan.