Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perinteiset Hanna-tädin kakut onnistuvat myös ilman vehnää, maitoa tai munaa. Voit laittaa taikinaan veden sijasta myös ruokavalioon sopivaa mehua tai kasvijuomaa. Tarjoa pikkuleipiä kahvipöydässä tai pakkaa rasiassa mukaan eväsretkelle.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
0,25 dl | vettä |
0,5 dl | perunajauhoja |
1 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
0,25 tl | leivinjauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri kevyesti.
2. Lisää neste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Pyörittele taikinasta pieni pallo ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina hieman matalammaksi. Paista koepikkuleipä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jos keksistä tulee liian kova, lisää taikinaan hiukan nestettä.
4. Pyörittele ja paista loputkin pikkuleivät 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.