Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tästä annoksesta tulee 6-8 sämpylää ja 6-8 ohutta jauhelihapihviä. Muotoile ne suurin piirtein samankokoisiksi. Voit syödä hampurilaiset kannen kera tai täyttää pohjat pihvillä ja ruokavalioon sopivilla mieluisilla täytteillä.
Ainesosat
Sämpylät: | |
3 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl | perunajauhoja |
1 rkl | pellavansiemenrouhetta |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
2,5 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
1 dl | rypsiöljyä |
Pihvit: | |
1 | porkkana |
0,5 dl | ruohosipulisilppua |
400 g | naudan jauhelihaa |
1 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua basilikaa |
Valmistusohje
1. Valmista sämpylät. Mittaa kaurajauho ja -hiutaleet, perunajauho, pellavansiemenrouhe sekä kuivahiiva kulhoon. Sekoita.
2. Sekoita joukkoon reilusti kädenlämpöinen neste, suola, hunaja ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki.
3. Muotoile leivinpaperille tasaisia pyöreitä leipäsiä.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 12-16 minuuttia.
5. Valmista pihvit. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat. Pese ja hienonna ruohosipuli.
6. Sekoita jauhelihan joukkoon porkkanaraaste, ruohosipuli, jauho ja mausteet.
7. Voit paistaa jauhelihapihvit joko paistinpannulla kypsäksi asti, n. 3 min per puoli tai 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Huomaa, että jauhelihapihvin halkaisija pienenee hieman paistamisen aikana.
8. Kokoa hampurilaiset. Laita pihvin lisäksi väliin mieluisia ja ruokavalioon sopivia täytteitä.