Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen salaatti pitopöytään ja illanistujaisiin. Kokeile myös lounassalaattina.
Ainesosat
200 g | laktoositonta halloumijuustoa |
1 ruukku | frisee- tai jäävuorisalaattia |
1 | punasipuli |
3 | tomaattia |
0,5 | kurkku |
150 g | hunajamelonia |
1 ruukku | tuoretta oreganoa |
0,5 dl | oliiveja |
1 tl | oliiviöljyä |
ripaus | mustapippuria |
Kastike: | |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | vettä |
1 rkl | balsamicoa (tarkista ainesosat) |
0,5 rkl | hunajaa |
Valmistusohje
1. Liota halloumijuustoa vedessä puoli tuntia, jotta enin suola liukenee pois.
2. Pese salaatti ja nosta kuivumaan talouspaperin tai puhtaan pyyhkeen päälle.
3. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Pese ja kuutioi tomaatit, kurkku ja meloni. Revi salaatti laakealle vadille. Silppua päälle tuoretta oreganoa.
4. Levitä kuutioidut tomaatit, kurkku ja meloni salaatin päälle. Ripottele oliivit ja sipuliviipaleet päällimmäiseksi.
5. Nosta juusto vedestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Viipaloi juusto, sivele viipaleet öljyllä ja grillaa molemmin puolin tai paista paistinpannulla. Nosta viipaleet salaattipedille ja jauha päälle mustapippuria.
6. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi kastiketta salaatin päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla oreganon oksilla.