Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kylmänä lisäke sopii salaatin pohjaksi. Lämpimänä voit tarjoilla sitä esimerkiksi kana- tai kalaruuan kanssa. Jos lisäkettä jää, voit tehdä siitä suolaisia lettuja. Katso erillinen ohje: https://www.erimenu.fi/resepti/kuskusletut
Tarkista, että valitset sinulle sopivasta viljasta valmistetun kuskustuotteen. Kuskus on perinteisesti vehnästä, mutta muitakin vaihtoehtoja on saatavilla. Tässä on käytetty maissikuskusia.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta maissikuskusia |
2 dl | kiehuvaa vettä |
2 tl | öljyä |
0,5 | verigreippi |
25 g | pakastepinaattia |
ripaus | cayennepippuria |
0,5 tl | suolaa |
tuoretta persiljaa | |
tuoretta ruohosipulia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, greippi, pinaatti, cayennepippuri, ruokasuola, persilja, ruohosipuli, maissijauho, riisijauho, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa kulhoon kuskus ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna vetäytyä 5 min.
2. Lisää öljy, pieneksi leikatut greipinpalat, pinaatti ja mausteet. Sekoita.
3. Lisää mausteita oman makusi mukaan.
4. Laita tarjoiluastiaan ja ruuan pinnalle persilja- ja ruohosipulisilppua ja greipin palasia.