Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Leivitä kalaa (tai lihaa tai kanaa) ruokavalioosi sopivilla jauhoilla tai muruilla, ja paista pannulla. Paista uunissa kaveriksi bataattiranskalaisia. Lisukkeeksi sopii vielä vihersalaatti.
Kalapalojen leivitykseen voit käyttää ruokavalioosi sopivia jauhoja. Voit kuivattaa ruokavalioosi sopivia leipäviipaleita ja tehdä niistä leivitykseen soveltuvaa muruseosta. Tai voit käyttää reseptissä mainittua gluteenitonta kaurajauhoa ja halutessasi sekoittaa sen joukkoon hieman pellavansiemenrouhetta.
Ainesosat
200 g | bataattia |
300 g | vaaleaa pakastekalaa |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | pellavansiemenrouhetta |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Bataatin mausteet: | |
2 dl | maissitärkkelystä |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele bataatti. Leikkaa samankokoisiksi tikuiksi. Liota bataattitikkuja kylmässä vedessä noin 20 minuuttia.
2. Mausta hieman sulaneet kalapalaset ruokavalioosi sopivilla mausteilla.
3. Sekoita kulhossa jauhot, pellavarouhe ja mausteet. Pyöritä kalapalaset jauhoissa.
4. Valuta ja kuivaa bataattitikut talouspaperilla tai puhtaalla keittiöliinalla. Pyörittele tikut maissitärkkelyksessä. Tikkuihin on tarkoitus tarttua vain kevyt kerros maissitärkkelystä.
5. Levitä tikut uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman harvakseltaan toisistaan. Paista tikkuja 180-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Mausta tikut vasta paistamisen jälkeen, jotta ne pysyvät rapeina.
6. Paista leivitettyjä kalapaloja pannulla 1-2 minuuttia/ puoli.