Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Salaattijuustokuutiot ja oliivit tuovat leipään hyvää makua ja hauskaa ulkonäköä. Saat leivistä maidottomia vaihtamalla salaattijuustokuutiot maidottomiin juustokuutiovalmisteisiin. Tarjoile leipiä esimerkiksi juhlien pikkusuolaisena tai nauti iltapalaksi.
Ainesosat
4 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 pussi | kuivahiivaa |
4 dl | vettä |
2 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
4 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
45 g | maidotonta margariinia |
12 | kivetöntä oliivia |
n. 1 dl | laktoosittomia salaattijuustokuutioita |
Voiteluun: | |
45 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja kuivahiiva.
2. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiutale-hiivaseokseen. Lisää siirappi ja suola.
3. Lisää jauhoseos ja pehmeä rasva. Vatkaa taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.
4. Jaa taikina isolla lusikalla kahdeksitoista keoksi (halkaisija n. 8 cm) leivinpaperin päälle pellille.
5. Halkaise oliivit. Painele leipiin oliivinpuolikkaita ja salaattijuustokuutioita.
6. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
8. Voitele lämpimät leivät sulatetulla rasvalla.