Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maukas piirakka fetasta, parsakaalista ja oliiveista. Saat piirakasta helposti maidottoman vaihtamalla maidon soija-, kaura-, tai riisijuomaan sekä vaihtamalla salaattijuuston ja tuorejuuston sopiviin maidottomiin valmisteisiin.
Ainesosat
Pohja: | |
1 dl | perunahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
200 g | parsakaalia (pakaste) |
200 g | laktoositonta salaattijuustoa |
1 dl | mustia oliiveja |
3 dl | laktoositonta maitoa |
120 g | laktoositonta tuorejuustoa |
0,5 tl | suolaa |
2 tl | yrttiseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, oliivi (hedelmä), ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita pohjan kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Levitä pohjan päälle parsakaali, salaattijuustokuutiot ja oliiviviipaleet.
4. Kuumenna neste ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.