Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mausteiset pyörykät valmistetaan kikherneistä. Kokeile myös muita esikeitettyjä papuja tai herneitä. Voit lisätä taikinaan kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Ohjeesta tulee noin 40 pientä kikhernepyörykkää.
Ainesosat
300 g | esikeitettyjä kikherneitä |
2 | sipulia |
1 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
3 | valkosipulinkynttä |
1 tl | juustokuminaa |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
1 tl | korianteria |
0,5 rkl | sitruunamehua |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, juustokumina, ruokasuola, korianteri, sitruuna, kikherne, vesi, merisuola, gluteeniton kaura, mustapippuri, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valuta kikherneet. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kevyesti pannulla.
3. Sekoita pyöryköiden ainekset kulhossa.
4. Pyörittele taikinasta pyöryköitä. Paista pannulla öljyssä 5-10 minuuttia. Kääntele pyöryköitä paistolastalla kypsentämisen aikana.