Etikkamarinoitu punasipuli resepti

Etikkamarinoitu punasipuli
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Marinointi pehmentää punasipulin väkevää makua. Marinoitu punasipuli sopii salaatteihin, liharuokien kylkeen ja leivälle. Omenaviinietikan sijaan voit käyttää myös puna- tai valkoviinietikkaa.

Ainesosat

2 punasipulia
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
3 maustepippuria
1 laakerinlehti
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, ruokosokeri, ruokasuola, maustepippuri, laakerinlehti, etikka, omena, E223

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja halkaise sipuli. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi.

2. Sekoita mikroaaltouunin kestävässä kulhossa etikka, sokeri, suola, pippurit ja laakerinlehti.

3. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

4. Yhdistä etikkakastike ja sipulit. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin 1 tunti. Halutessasi poista pippurit ja laakerinlehti ennen tarjoilua.

Reseptiin liittyviä tuotteita