Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen munakas espanjalaisittain. Perinteisesti perunamunakas (Tortilla de patatas) kuuluu espanjalaiseen tapaspöytään. Tapakset ovat pieniä suupaloja. Sipulisilpun ja perunaraasteen kuullottaminen tuo munakkaaseen täyteläistä makua.
Ainesosat
4 (200 g) | perunaa |
1 | sipuli |
3 | kananmunaa |
2 rkl | vettä |
0,25 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori, pese ja raasta perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä muutama minuutti.
2. Sekoita munat, vesi, suola ja pippuri kulhossa. Kumoa seos pannulle.
3. Paista kannen alla miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.
4. Liu'uta munakas pannulta lautaselle. Lauta lautasen päälle toinen lautanen ja käännä munakas lautasten välissä ympäri. Lisää pannulle hieman öljyä ja liu'uta munakas pannulle. Paista kannen alla 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
5. Puolita valmis munakas. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.