Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmiista durrajauhoseoksesta leivot helposti kuohkeat sämpylät. Tässä reseptissä lisämakua sämpylöihin tuo omenasose. Voit käyttää myös jotakin toista hedelmä- tai kasvissosetta. Jos haluat leipoa sämpylöiden sijaan rieskoja, käytä taikinaan vain 4,5 dl durrajauhoseosta, jolloin leivät leviävät rieskoiksi pellille.
Ainesosat
2,5 dl | omenasosetta |
2,5 dl | kiehuvaa vettä |
0,5 dl | oliiviöljyä |
1,5 tl | suolaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
5,5 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa sose, kiehuva vesi ja öljy.
2. Sekoita erillisessä kulhossa suola, hiiva ja jauhoseos.
3. Yhdistä kuivat aineet nesteiden joukkoon. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
4. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
5. Nostele taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile halutessasi öljytyin käsin.
6. Kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia. Voit esimerkiksi laittaa leivontakulhon puolilleen lämmintä vettä ja nostaa pellin kulhon päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.