Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä jouluisessa piparitaikinassa käytetään valmista durrajauhoseosta. Taikina kannattaa valmistaa leivontaa edeltävänä päivänä. Piparit maistuvat sellaisinaan tai voit koristella niitä sulatetulla suklaalla tai tomusokeri-vesikuorrutteella.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
1,5 dl | siirappia |
0,75 dl | vettä |
2 tl | kanelia |
1 tl | inkivääriä |
1 tl | neilikkaa |
1 tl | pomeranssinkuorta |
5,5 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
1,5 tl | ruokasoodaa |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, vesi ja mausteet. Kiehauta.
2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhoseos ja sooda.
3. Sekoita jauhoseosta vähitellen rasva-mausteseokseen. Taikina on tässä kohtaa löysää. Anna turvota 10 minuuttia, jolloin taikina kiinteytyy.
4. Nosta taikina jääkaappiin. Voit valmistaa taikinan jo leipomista edeltävänä päivänä.
5. Ota taikinaa pala kerrallaan jääkaapista. Kaulitse jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota muotilla kuvioita.
6. Nosta kuviot leivinpaperilla vuoratulle pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.