Durrapiparit jauhoseoksesta resepti

Durrapiparit jauhoseoksesta
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä jouluisessa piparitaikinassa käytetään valmista durrajauhoseosta. Taikina kannattaa valmistaa leivontaa edeltävänä päivänä. Piparit maistuvat sellaisinaan tai voit koristella niitä sulatetulla suklaalla tai tomusokeri-vesikuorrutteella.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1,5 dl siirappia
0,75 dl vettä
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
5,5 dl gluteenitonta durrajauhoseosta
1,5 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vesi, kaneli, inkivääri, neilikka, pomeranssinkuori, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
60
kpl

1. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, vesi ja mausteet. Kiehauta.

2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhoseos ja sooda.

3. Sekoita jauhoseosta vähitellen rasva-mausteseokseen. Taikina on tässä kohtaa löysää. Anna turvota 10 minuuttia, jolloin taikina kiinteytyy.

4. Nosta taikina jääkaappiin. Voit valmistaa taikinan jo leipomista edeltävänä päivänä.

5. Ota taikinaa pala kerrallaan jääkaapista. Kaulitse jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota muotilla kuvioita.

6. Nosta kuviot leivinpaperilla vuoratulle pellille.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.