
Jälkiruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pidetäänkö lettukestit? Tarjoile lettujen kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa jäätelöä, marjoja, hedelmäpaloja tai hilloa. Suolaisiksi täytteiksi sopivat ruokavalion mukaan savukala, maustekurkku, kinkkusuikaleet tai paistettu sipuli. Reseptissä käytetty kivennäisvesi tuo taikinaan kuohkeutta, mutta voit tehdä taikinan myös tavalliseen veteen.
Ohjeella valmistuu noin 8 isoa lettua.
Ainesosat
4 dl | täysjyvädurrajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | sokeria |
75 g | maidotonta margariinia |
4 dl | kivennäisvettä |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, vesi, durra, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sokeri.
2. Sulata rasva mikroaaltouunissa.
3. Lisää sulatettu rasva ja vesi kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
4. Kuumenna rasvaa paistinpannulla. Lisää noin 0,75 dl taikinaa. Anna letun kypsyä ensin toiselta puolelta ja käännä sitten varoen. Paista vielä toiselta puolelta.