Durra-riisikeksit resepti

Durra-riisikeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset peruskeksit sopivat arkeen ja juhlaan. Voit kaulita taikinaa ja ottaa muotilla keksejä. Voit myös ottaa taikinasta nokareita, pyöritellä palloiksi, litistää ja paistaa.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1,5 dl täysjyvädurrajauhoja
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl hedelmäsosetta (esim. päärynästä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, päärynä, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, durra, riisijauho, maissitärkkelys, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
44
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, psyllium ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon yhdessä soseen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

3. Nosta taikina jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.

4. Jauhota pöytä. Kumoa taikina pöydälle. Kaulitse levyksi. Ota muotilla keksejä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirtämisessä kannattaa käyttää esim. kakkulapiota.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 9 minuuttia.