Currylla maustettu lohipiirakka resepti

Currylla maustettu lohipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mausteinen lohipiirakka sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi salaatin kanssa. Jos valmistat piirakan esimerkiksi juhliin, voit leipoa sen jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Jos tarvitset gluteenittoman piirakan, käytä täytteeseen gluteenittomasta kaurasta valmistettuja tuotteita. Piirakkapohja on jo valmiiksi gluteeniton.

Ohje on muokattu Raision reseptistä.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
0,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
Täyte:  
200 g kylmäsavulohta
20 sentin pala purjoa
1 rkl öljyä
1 suolakurkku
0,5 dl tuoretta tilliä
200 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta)
3 kananmunaa
1 dl maidotonta "kermaa" (esim. kaurasta)
2 rkl sinappia
1 tl currya
1 tl sitruunapippuria
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, lohi, purjo, kurkku, tilli, sinappi/sinapinsiemen, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, rapsiöljy, kaura (vilja), peruna (juures), omenahappo, maitohappo, E472e, E415, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri, sipuli, E330, sitruuna, E551, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi niiden joukkoon rasva. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Valmista täyte. Kuutioi kala.

4. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna ja kuullota purjo öljyssä pannulla 5 minuuttia.

5. Kuutioi suolakurkku. Hienonna tilli.

6. Sekoita keskenään tuore"juusto", munat, "kerma", sinappi ja mausteet. Lisää seokseen kala, purjo, maustekurkku, tilli ja "juusto".

7. Kaada täyte piirakkavuokaan.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.