
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mausteinen lohipiirakka sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi salaatin kanssa. Jos valmistat piirakan esimerkiksi juhliin, voit leipoa sen jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Jos tarvitset gluteenittoman piirakan, käytä täytteeseen gluteenittomasta kaurasta valmistettuja tuotteita. Piirakkapohja on jo valmiiksi gluteeniton.
Ohje on muokattu Raision reseptistä.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
0,5 tl | suolaa |
100 g | maidotonta margariinia |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
200 g | kylmäsavulohta |
20 sentin pala | purjoa |
1 rkl | öljyä |
1 | suolakurkku |
0,5 dl | tuoretta tilliä |
200 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta) |
3 | kananmunaa |
1 dl | maidotonta "kermaa" (esim. kaurasta) |
2 rkl | sinappia |
1 tl | currya |
1 tl | sitruunapippuria |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi niiden joukkoon rasva. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Valmista täyte. Kuutioi kala.
4. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna ja kuullota purjo öljyssä pannulla 5 minuuttia.
5. Kuutioi suolakurkku. Hienonna tilli.
6. Sekoita keskenään tuore"juusto", munat, "kerma", sinappi ja mausteet. Lisää seokseen kala, purjo, maustekurkku, tilli ja "juusto".
7. Kaada täyte piirakkavuokaan.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.