Cookies resepti

Cookies
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset, amerikkalaistyyliset cookiet, joiden taikinaan on sekoitettu suklaarouhetta. Keksit saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi, joten ole tarkkana paistoajan kanssa. Jos tarvitset kananmunattomia keksejä, voit korvata kananmunan 0,5 dl hedelmäsosetta.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
40 g maidotonta tummaa suklaata
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita joukkoon kananmuna hyvin vatkaten.

3. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.

4. Sekoita rouhe ja kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

5. Ota taikinasta nokareita ja pyöritä palloiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Painele taikinapallot hieman litteämmiksi.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.