Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Rapsakka kaalisalaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi lihalle. Käytä halutessasi myös kaupan valmista munatonta majoneesia.
Ainesosat
Majoneesi: | |
0,5 dl | makeuttamatonta soijajuomaa |
1,5 dl | rypsiöljyä |
0,5 rkl | sitruunamehua |
0,25 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Salaatti: | |
1 dl | majoneesia |
400 g | valkokaalia |
2 (170 g) | porkkanaa |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (soijasta) |
0,5 rkl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sitruuna, ruokasuola, valkopippuri, valkokaali/keräkaali, porkkana, ruokosokeri, vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E418, E101, rypsiöljy, E440, E333, E331, E330, E306, E304, hapate, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista majoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeahkoon kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja anna käydä hetki. Nosta käynnissä olevaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin, kunnes seos on kauttaaltaan paksua ja valkeaa.
2. Huuhtele ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja huuhtele porkkanat. Suikaloi ne kuorimaveitsellä.
3. Sekoita keskenään kasvissuikaleet, majoneesi, "jugurtti" ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa.