Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Carob-jauhe valmistetaan johanneksenleipäpuusta. Sitä voidaan käyttää kaakaojauheen tilalla. Näissä täytekekseissä carob maustaa sekä keksitaikinaa että väliin tulevaa kahvitäytettä. Voit koristella keksit siivilöimällä niille carob-jauhetta tai tomusokeria.
Ainesosat
2 dl | hienoa riisijauhoa |
2 dl | perunajauhoa |
1 tl | psylliumia |
1 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | carob-jauhetta |
125 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | tomusokeria |
1 dl | maidotonta perunasosetta |
Täyte: | |
50 g | maidotonta margariinia |
3 dl | tomusokeria |
1 rkl | carob-jauhetta |
2 rkl | vahvaa kahvia |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja carob-jauhe.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Lisää perunasose vaahdon joukkoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
4. Kaulitse taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Paina muotilla keksejä. Voit käyttää muottina esimerkiksi juomalasia.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Jäähdytä.
6. Sekoita täytteen ainekset huolellisesti sähkövatkaimella.
7. Levitä puolelle kekseistä täytettä. Paina päälle täytteetön keksi.