Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Herkulliset pyörykät maistuvat vaikkapa juuressoseen ja vihersalaatin kanssa. Pyörykät pysyvät hyvin koossa myös ilman kananmunaa. Voit pujottaa niitä vaikka cocktailtikkuihin. Pyörykät onnistuvat myös naudan, porsaan tai karitsan jauhelihasta.
Ohjeella valmistuu noin 24 pyörykkää.
Ainesosat
400 g | broilerin jauhelihaa |
125 g | porkkanasosetta |
2 rkl | gluteenitonta kaurakuitua |
0,25 tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | suolaa |
ripaus | basilikaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kana, porkkana, ruokasuola, basilika, gluteeniton kaura, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kulhossa huolellisesti jauheliha, porkkanasose, kaurakuitu ja mausteet.
2. Anna pyörykkämassan tasaantua peitettynä jääkaapissa 15 minuuttia.
3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.