Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Broileri-perunasoselaatikko on hyvä perinteinen arkiruoka, mutta sopii myös monen ruoka-allergiaperheen juhlaan. Vaihtele lihaa, kasviksia ja mausteita omien rajoitteiden mukaan.
Ainesosat
1 kg | perunoita |
n. 1 l | vettä |
2-3 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2 rkl | maidotonta margariinia |
1 tl | suolaa |
300 g | broilerin jauhelihaa |
2 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | valkopippuria |
Vuoan voitelu: | öljyä |
Valmistusohje
1. Valmista perunasose. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa. Keitä perunoita n. 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kasvijuoma vähitellen joukkoon samalla hyvin vatkaten. Mausta sose halutessasi suolalla ja rasvalla.
3. Valmistele broileri. Ruskista broilerijauheliha öljytyllä pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja jatka kypsentämistä vielä vähän aikaa. Seos on valmis, kun sipuli on läpikuultavaa.
4. Mausta broileri-sipuli suolalla ja pippurilla.
5. Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada vuokaan perunasose ja jauhelihaseos kerroksittain. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes ruuan pinta saa väriä.