
Salaatit
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Broileri-pastasalaatti saa raikkautta viinirypäleistä, kurkusta ja vesimelonista. Kokeile myös esimerkiksi appelsiinia tai päärynää. Saat pastasalaatista kasvisversion, kun vaihdat broilerisuikaleet esikeitettyihin ja huuhdeltuihin kikherneisiin.
Ainesosat
300 g | gluteenitonta pastaa |
1,5 dl | maidotonta "kermaviiliä" (esim. rapsiöljystä, tarkista ainesosat) |
3 rkl | tomaattimurskaa |
1,5 rkl | sitruunamehua |
1 tl | suolaa |
450 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,75 tl | suolaa |
500 g | viinirypäleitä |
1,5 | kurkkua |
450 g | vesimelonia |
0,5 nippua | tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
rapsiöljy, tomaatti, sitruuna, ruokasuola, kana, viinirypäle/rusina, kurkku, vesimeloni, persilja, maissijauho, riisijauho, vesi, E471, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele.
2. Sekoita "kermaviiliin" tomaattimurska, sitruunamehu ja suola. Sekoita tämä seos pastan joukkoon.
3. Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä. Mausta suolalla.
4. Pese ja halkaise viinirypäleet. Pese ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuutioi vesimeloni. Huuhtele persilja tarvittaessa.
5. Yhdistä kasvikset ja broilerisuikaleet pastaan.