Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmista maistuva piirakka esimerkiksi juhliin. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa. Voit lisätä piirakkaan parsakaalin lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa tai sipulia.
Ainesosat
Taikina: | |
4 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,75 tl | suolaa |
250 g | maidotonta margariinia |
1 dl | vettä |
Täyte: | |
800 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1 tl | suolaa |
1 tl | sitruunapippuria |
400 g | parsakaalia (pakaste) |
2 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
2-3 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
4 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,5 tl | oreganoa |
1 tl | paprikajauhetta |
1 tl | suolaa |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
2. Lisää neste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Painele taikina leivinpaperille.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
5. Valmista täyte. Ruskista ja mausta broileri suolalla ja pippurilla.
6. Lisää parsakaalin palat. Sekoita. Kaada broileri-parsakaalitäyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle oliivit.
7. Vatkaa kananmunankorvike ja neste sekaisin. Lisää mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle "juusto"raastetta.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.