Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maistuva suolainen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin. Tarjoa vihersalaatin kanssa. Kokeile broilerin tilalla jauhelihaa tai poronkäristystä.
Ainesosat
Taikina: | |
1 dl | hirssijauhoja |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 dl | perunahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
300 g | broilerin fileesuikaleita |
1 tl | öljyä |
200 g | kesäkurpitsaa |
1-2 | valkosipulinkynttä |
200 g | parsakaalia (pakaste) |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
0,5 tl | mustapippuria |
4 dl | kookosmaitoa |
3 rkl | maissitärkkelystä |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa 15 minuuttia.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasossa 10 minuuttia.
5. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä pannulla.
6. Pese ja kuutioi kesäkurpista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kesäkurpitsa, valkosipuli ja parsakaali broilerin sekaan pannulle. Mausta seos.
7. Levitä broileri-kasvisseos esipaistetulle pohjalle.
8. Sekoita kookosmaito ja tärkkelys. Kaada seos piirakan päälle.
9. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä 30-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista.