Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen broileripiirakka maistuu esimerkiksi juhlien pikkusuolaisena. Piirakkatäytteessä käytetään maidottoman kermaviilivalmisteen ja bataattisoseen seosta kananmunan tilalla. Maidottomia kermaviilivalmisteita löytyy kaupoista esimerkiksi gluteenittomasta kaurasta ja soijasta valmistettuna. Tarkista ainesosat. Bataattisose tuo myös pientä makeutta piirakan makuun. Voit käyttää valmista bataattisosetta tai valmistaa soseen itse.
Ohjeella valmistuu pellillinen piirakkaa, josta voit leikata esimerkiksi 40 pientä palaa (5 cm x 6 cm).
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | vettä |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 tl | suolaa |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoseosta |
2 rkl | rypsiöljyä |
Täyte: | |
1 rkl | rypsiöljyä |
600 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
2 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
400 g | maidotonta "kermaviiliä" (esim. gluteenittomasta kaurasta, tarkista ainesosat) |
3 dl (400 g) | bataattisosetta |
Koristelu: | |
1 ruukku | tuoretta persiljaa |
Valmistusohje
1. Lämmitä pohjataikinan neste hieman yli kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteeseen.
3. Mittaa öljy taikinaa. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota 20 minuuttia.
4. Ota leivinpaperista pellin kokoinen pala. Kaulitse taikina leivinpaperin kokoiseksi ja vedä leivinpaperi pellin päälle.
5. Kuumenna öljy pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Levitä broileri piirakkapohjalle.
7. Sekoita erillisessä kulhossa "kermaviili" ja sose. Kumoa seos täytteiden päälle ja levitä tasaiseksi.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele tuoreella yrtillä.