
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Alkuaan briossi on vanha ranskalainen herkku, jonka juuret ulottuvat 1400- ja 1500-luvulle. Briossi on kuohkean pehmeä hiivataikina, josta valmistetaan joko leipiä tai makeita leivonnaisia. Taikina sisältää reilun määrän voita ja kananmunaa. Briossi sopii erinomaisesti hampurilaisiin sen pehmeän ja tiiviin rakenteen ansiosta.
Tekstit ja kuva: Virtasalmen Viljatuote
Ainesosat
2,5 dl | laktoositonta maitoa |
2 tl (5-6 g) | kuivahiivaa |
1,5 tl | sokeria |
2 | kananmunaa |
100 g | laktoositonta voita |
n. 6-7 dl | gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon 42-asteista maitoa ja kuivahiiva, ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, suola ja kananmunat, ja sekoita jälleen. Lisää noin puolet jauhoista, jolloin psyllium alkaa vaikuttaa ja taikina paksuuntuu. Tämän jälkeen lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinaa niin kauan, että voi on täysin sekoittunut muihin ainekseen. Lisää loput jauhoista ja anna taikinan levätä liinan alla noin 5 minuuttia.
2. Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja muotoile ne pyöreiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät kelmulla sekä leivinliinalla, ja anna niiden kohota 1-1,5 tuntia.
3. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Voitele briossit kananmunalla ja paista niitä uunissa 15-20 minuuttia.