Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vaalea blondies-leivonnainen on ruskean browniepiirakan pikkusisko. Kostea leivos on makea ja tuhti. Voit vaihtaa kuivatut karpalot myös muihin kuivattuihin marjoihin tai jättää kokonaan pois.
Ainesosat
130 g | maidotonta margariinia |
130 g | maidotonta valkosuklaata |
2 | kananmunaa |
1 dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
1,3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 | raastettu limen kuori |
50 g | kuivattuja karpaloita |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja puolet rouhitusta valkosuklaasta. Jäähdytä hieman.
2. Vaahdota munat sekä sokerit kulhossa.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen muna-sokerivaahtoon.
4. Lisää lopuksi rasva-suklaaseos ja loput rouhitut valkosuklaat. Sekoita varoen.
5. Vuoraa vuoka (25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 min. Peitä paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
7. Anna valmiina leivonnaisen jäähtyä vuoassaan. Leikkaa tarjolle jäähtyneenä. Voit myös kumota kunnolla jäähtyneen leivonnaisen tarjoiluvadille.