Keitot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataatti tuo keittoon makeutta. Mausta halutessasi chilijauheella tai inkiväärillä. Tämä keitto kestää hyvin pakastusta, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.
Ohje: Tiina Toppari
Ainesosat
0,5 l | vettä |
1 (600 g) | bataatti |
0,5 | sipuli |
1,25 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
0,25 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
1 tl | sitruunamehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, bataatti, sipuli, ruokasuola, sitruuna, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kiehauta vesi. Kuori ja pilko bataatti ja sipuli. Keitä vedessä kypsiksi. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
2. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää joukkoon "kerma" ja mausteet.
4. Kuumenna keitto vielä ennen tarjoilua.