Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataattisose tuo taikinaan makua, väriä ja rakennetta. Tarjoa tuoreeltaan levitteen kanssa tai myöhemmin täytettynä välipalaksi.
Ohje: Helena kemppainen
Ainesosat
Sose: | |
3,5 dl | bataattisurvosta |
1,5 tl | suolaa |
6 rkl | rypsiöljyä |
1 dl | vettä |
Muut ainekset: | |
4 dl | riisijauhoja |
2 tl | psylliumia |
2 tl | ksantaania |
1-2 tl | ruokasoodaa |
1 rkl | sokeria |
3 dl | vettä |
3 rkl | sitruunamehua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, ruokasuola, vesi, ksantaanikumi, ruokosokeri, sitruuna, rypsiöljy, riisijauho, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
9
kpl
1. Valmista sose. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes sose on hienoa. Kumoa erilliseen kulhoon.
2. Lisää muut ainekset soseen sekaan. Sekoita hyvin. Taikina saa jäädä löysäksi.
3. Sirottele runsaasti riisijauhoja pöydälle. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 8-10 osaan.
4. Leivo pyöreitä sämpylöitä. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista 185-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat päältä kauniin värisiä ja rapeita. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.