Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Bataatti tuo muffineihin makua, väriä ja rakennetta. Muffinit valmistuvat vieläkin nopeammin, jos käytät valmista bataattisosetta.
Bataattien koristeeksi voi tehdä vaahdon säilykekikherneen liemestä eli aquafabasta, sokerista ja sitruunankuoriraasteesta. Mittaa 0,5 dl aquafabaa kulhoon ja vatkaa 3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää 2 rkl sokeria ja vatkaa vielä 2 minuuttia. Lisää 1 tl sitruunankuoriraastetta. Lusikoi valmis vaahto jäähtyneen muffinin päälle.
Ainesosat
200 g | bataattia |
vettä bataatin keittämiseen | |
1 dl | sokeria |
1 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | tapiokatärkkelystä |
1 tl | leivinjauhetta |
90 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko bataatti. Siirrä bataatti kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että bataattipalat peittyvät. Keitä bataatit kypsiksi, n. 20 minuuttia.
2. Valuta vesi pois. Soseuta bataatti. Anna soseen jäähtyä.
3. Sekoita erillisessä kulhossa taikinan kuivat aineet.
4. Sulata rasva mikroaaltouunissa.
5. Yhdistä kuiviin aineisiin bataattisose ja sulatettu rasva.
6. Jaa taikina muffinivuokiin. Voit laittaa muffinivuoat muffinipellin koloihin.
7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.