Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä kuitupitoisessa leivässä on käytetty useita eri gluteenittomia viljoja. Bataattisose tuo leipään pehmeyttä, väriä ja makua.
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
5 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
1 rkl | riisihiutaleita |
1 dl | perunakuitujauhetta |
2 dl | bataattisosetta |
1 | kananmuna |
1 tl | suolaa |
1 rkl | fariinisokeria |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
1,5 pussia | kuivahiivaa |
1 tl | ksantaania |
2,5 dl | maissijauhoja |
2,5 dl | täysjyväamaranttijauhoja |
2 dl | hirssijauhoja |
Valmistusohje
1. Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon psyllium, hiutaleet ja perunakuitujauhe. Anna turvota 20 minuuttia.
2. Lisää bataattisose, muna, suola ja sokeri. Sekoita keskenään täysjyväriisijauho, hiiva ja ksantaani. Lisää seos taikinaan. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
3. Lisää lopuksi maissi-, amarantti- ja hirssijauhot.
4. Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pyöreä, korkea leipä. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä 40-45 minuuttia.
5. Tee halutessasi veteen kostutetulla veitsellä ristiviiltoja leipään. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Nosta kypsä leipä ritilälle jäähtymään.