Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataattilaatikko sopii niin arkiruuaksi kuin joulupöytään.
Ainesosat
1 kg | bataattia |
n. 1 l | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | maidotonta margariinia |
1-2 dl | purjoa |
3-4 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, vesi, ruokasuola, purjo, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E340, E170, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E418, E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä n. 15 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta bataatit. Lisää rasva ja keitinvettä sen verran, että seoksesta tulee löysä.
3. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Sekoita bataattiseokseen yhdessä kasvijuoman kanssa.
4. Voitele uunivuoka. Kaada massa vuokaan.
5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia vuoan koosta riippuen.