Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Blinit sopivat hyvin alkuruuaksi tai ruuan lisäkkeeksi. Taikinasta tulee paksuudesta riippuen 6-8 bliniä.
Ainesosat
250 g | bataattia |
1-2 rkl | bataatin keitinvettä |
2 | kananmunaa |
1 dl | gluteenittomia karkeita jauhoja |
1 tl | kuivattua rosmariinia |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Paistamiseen: | |
3 rkl | rosmariiniöljyä/ tavallista rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, vesi, kananmuna, rosmariini, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit vedessä.
2. Valuta vesi pois, mutta ota osa siitä talteen. Soseuta bataatit ja lisää hieman bataatin keitinvettä rakenteen löysentämiseksi.
3. Sekoita bataattisoseeseen muut ainekset. Anna taikinan tekeytyä 10 min ennen paistamista.
4. Paista blinit öljyssä blinipannulla tai pikkulettupannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.