Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hieman erilaiset rieskat maniokista ja bataatista. Bataatin tilalla voit käyttää myös porkkanaa, lanttua tai naurista. Maniokki on toiselta nimeltään kassava ja tästä kasvista valmistetaan myös tapiokajauhoa. Maniokkia ei saa syödä raakana. Rieskat kestävät hyvin pakastamista.
Ohje: Anne Luukkonen
Ainesosat
Sose: | |
100 g | bataattia kuutioina |
50 g | maniokkia kuutioina |
3 dl | vettä |
Taikina: | |
1 dl | bataatti-maniokkisosetta (ohje yllä) |
0,5 dl | maissijauhoa |
1 rkl | tapiokatärkkelystä |
1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Valmista sose. Kuori ja kuutioi bataatti ja maniokki. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasviskuutiot. Keitä 15 minuuttia.
2. Siivilöi kuutioista vesi talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää puoli desilitraa keitinvettä soseeseen ja sekoita hyvin.
3. Valmista taikina. Mittaa kaikki ainekset astiaan. Sekoita hyvin sekaisin.
4. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja työnnä taikina toista ruokalusikkaa apuna käyttäen leivinpaperin päälle. Nosta toinen vastaava nokare taikinaa leivinpaperin päälle n. 5-10 cm etäisyydelle edellisestä. Toista, kunnes taikina loppuu.
5. Tasoita nokareet noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi rieskoiksi. Taikinasta tulee n. 8 pientä rieskaa.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.