Basilikaskonssit resepti

Basilikaskonssit
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset aamiais- tai välipalaskonssit maistuvat parhailta uunituoreina. Halkaise ja täytä maun mukaan. Nämä skonssit leivotaan nopeasti suorakulmaiseen muotoon.

Reseptin durrajauhoseoksen sijaan voit käyttää myös vehnäjauhoa (3 dl), jos se sopii ruokavalioosi. Jos maito sopii ruokavalioosi, juustona voi käyttää esimerkiksi parmesaania.

Ainesosat

1 dl paahdettua pellavarouhetta
2,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl gluteenitonta durrajauhoseosta
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: basilika, oliiviöljy, pellavansiemen, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen, kookosöljy, maissitärkkelys, E415, hiiva, ruokasuola, etikka, E202, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa astiaan pellavarouhe ja kädenlämpöinen neste. Anna liota 20-30 minuutin ajan.

2. Sekoita toisessa astiassa jauhot, "juusto" ja leivinjauhe keskenään. Saksi joukkoon tuoreet basilikanlehdet.

3. Lisää kuivien aineiden joukkoon pellavaseos ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille suorakulmaiseen muotoon. Jaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Skonsseja ei tarvitse erottaa toisistaan.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

6. Tarjoa lämpimänä. Irrota skonssit toisistaan taittamalla tai veitsellä. Halkaise kuin sämpylä ja nauti margariinin tai muiden täytteiden kera.