Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Banaanisuklaakakku hurmaa kahvipöydässä. Kakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä. Jos manteli ei sovi ruokavalioosi, voit vaihtaa mantelijauhot kookoskuitujauhoihin. Saat kakusta maidottoman, kun vaihdat kermaviilin kasvipohjaiseen jugurttiin ja kerman kasvijuomaan. Tarkista myös käyttämäsi suklaan maidottomuus.
Ohje: Raisio
Ainesosat
2 | kypsää banaania |
100 g | tummaa suklaata |
100 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
1 dl | laktoositonta kermaviiliä |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | mantelijauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Kuorrutus: | |
75 g | tummaa suklaata |
25 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | laktoositonta kermaa |
Valmistusohje
1. Kuori ja soseuta banaanit sauvasekoittimella tai haarukalla.
2. Rouhi suklaa veitsellä isoiksi paloiksi.
3. Vaahdota erillisessä kulhossa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen aina välissä sekoittaen.
4. Lisää kulhoon banaanisose ja kermaviili. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja suklaapalat.
5. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (vetoisuus 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
7. Sulata kuorrutuksen ainekset varoen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele haluamallasi tavalla.