Banaanipannukakut resepti

Banaanipannukakut
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ihanan paksut ja kuohkeat pannukakut maistuvat sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan hillon ja kermavaahtovalmisteen kanssa. Nämä ovat saanet inspiraationsa amerikkalaisista pannukakuista (American pancakes), jotka tarjoillaan yleensä siirapin kera. Voit käyttää taikinaan hedelmäkorin tummimmat banaanit, sillä ne ovat makeimmillaan.

Ohjeessa neuvotaan käyttämään lettupannua, jolloin saat samankokoisia pannukakkuja, mutta taikina on niin jämäkkää, että voit paistaa pannukakut myös tavallisella paistinpannulla. Ohjeella valmistuu noin 20 pientä pannukakkua.

Ainesosat

2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 rkl omenaviinietikkaa
2 banaania
40 g maidotonta margariinia
1,25 dl täysjyvädurrajauhoa
1,5 dl hienoa riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl  ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, etikka, omena, E223, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, durra, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, ruokosokeri, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kasvijuoma ja viinietikka. Anna sakeutua 10 minuuttia.

2. Soseuta banaani esimerkiksi haarukalla. Sulata rasva mikroaaltouunissa.

3. Yhdistä kaikki taikinan ainekset keskenään. Taikinan tulee olla paksua, hieman puuromaista.

4. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Käytä hieman keskilämpöä kovempaa lämpöä.

5. Jaa taikinaa pannun koloihin. Sopiva määrä on kukkurallinen lusikallinen (käytä sellaista isoa lusikkaa, jolla söisit keittoa).

6. Paista pannukakkuja 2 minuuttia. Käännä ja paista vielä toiset 2 minuuttia.