Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihanan paksut ja kuohkeat pannukakut maistuvat sellaisenaan tai ruokavalioon sopivan hillon ja kermavaahtovalmisteen kanssa. Nämä ovat saanet inspiraationsa amerikkalaisista pannukakuista (American pancakes), jotka tarjoillaan yleensä siirapin kera. Voit käyttää taikinaan hedelmäkorin tummimmat banaanit, sillä ne ovat makeimmillaan.
Ohjeessa neuvotaan käyttämään lettupannua, jolloin saat samankokoisia pannukakkuja, mutta taikina on niin jämäkkää, että voit paistaa pannukakut myös tavallisella paistinpannulla. Ohjeella valmistuu noin 20 pientä pannukakkua.
Ainesosat
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 rkl | omenaviinietikkaa |
2 | banaania |
40 g | maidotonta margariinia |
1,25 dl | täysjyvädurrajauhoa |
1,5 dl | hienoa riisijauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
2 tl | vanilliinisokeria |
0,5 tl | suolaa |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita kasvijuoma ja viinietikka. Anna sakeutua 10 minuuttia.
2. Soseuta banaani esimerkiksi haarukalla. Sulata rasva mikroaaltouunissa.
3. Yhdistä kaikki taikinan ainekset keskenään. Taikinan tulee olla paksua, hieman puuromaista.
4. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Käytä hieman keskilämpöä kovempaa lämpöä.
5. Jaa taikinaa pannun koloihin. Sopiva määrä on kukkurallinen lusikallinen (käytä sellaista isoa lusikkaa, jolla söisit keittoa).
6. Paista pannukakkuja 2 minuuttia. Käännä ja paista vielä toiset 2 minuuttia.