Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Banaanikala vie makumatkalle Aasiaan. Voit kokeille seitin tilalla myös lohta tai ahventa.
Ainesosat
Banaanikala: | |
300 g | pakasteseitiä kuutioina |
n. 100 g | purjoa |
1 rkl | rypsiöljyä |
2,5 dl | maidotonta "kermaa" (esim. soijasta) |
1 rkl | sitruunanmehua |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta |
1 tl | rosmariinisilppua |
ripaus | mustapippuria |
1 | iso banaani |
0,5 dl | hienonnettua persiljaa |
Riisi: | |
3 dl | basmatiriisiä |
3 rkl | etikkaa (esim. valkoviinietikkaa) |
0,75 rkl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
seiti, purjo, sitruuna, rosmariini, banaani, persilja, riisi (vilja), ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, auringonkukkaöljy, soijapapu, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri, etikka, viinirypäle/rusina, E223
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
3
kpl
1. Valmista kala. Paista kalapalat ja siirrä lautaselle.
2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota öljyssä. Kaada joukkoon "kerma" ja kiehauta.
3. Mausta sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella, rosmariinilla ja pippurilla.
4. Viipaloi tai kuutioi banaani. Lisää banaanit ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle persilja.
5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola. Sekoita riisin joukkoon.
6. Annostele riisiä ja kalaa lautaselle. Tarjoa heti.