Banaanikala ja etikkainen riisi resepti

Banaanikala ja etikkainen riisi
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Banaanikala vie makumatkalle Aasiaan. Voit kokeille seitin tilalla myös lohta tai ahventa.

Ainesosat

Banaanikala:  
300 g pakasteseitiä kuutioina
n. 100 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
2,5 dl maidotonta "kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl rosmariinisilppua
ripaus mustapippuria
1 iso banaani
0,5 dl hienonnettua persiljaa
Riisi:  
3 dl basmatiriisiä
3 rkl etikkaa (esim. valkoviinietikkaa)
0,75 rkl sokeria
0,75 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: seiti, purjo, sitruuna, rosmariini, banaani, persilja, riisi (vilja), ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, auringonkukkaöljy, soijapapu, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri, etikka, viinirypäle/rusina, E223

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
3
kpl

1. Valmista kala. Paista kalapalat ja siirrä lautaselle.

2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota öljyssä. Kaada joukkoon "kerma" ja kiehauta.

3. Mausta sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella, rosmariinilla ja pippurilla.

4. Viipaloi tai kuutioi banaani. Lisää banaanit ja kalat kastikkeeseen. Ripottele päälle persilja.

5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola. Sekoita riisin joukkoon.

6. Annostele riisiä ja kalaa lautaselle. Tarjoa heti.