Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevään piirakkaan voit huoletta laittaa hedelmäkulhon tummimman banaanin - se tuo makeutta piirakalle! Hilloksi voit käyttää mitä vain ruokavalioosi sopivaa hilloa. Saat piirakasta maidottoman, kun vaihdat kuohukerman esimerkiksi soijavispiin.
Ainesosat
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 | kypsä banaani |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | laktoositonta kuohukermaa |
Kuorrutus: | |
1 dl | vadelmahilloa |
1 dl | laktoositonta kuohukermaa |
1-2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Valmistusohje
1. Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Soseuta banaani haarukalla.
3. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää rasva-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös soseutettu banaani ja neste.
4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
6. Levitä jäähtyneen piirakan päälle kerros hilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä varoen hillon päälle. Siivilöi piirakan päälle kaakaojauhetta. Tasaa halutessasi piirakan laitoja veitsellä leikkaamalla.
Hyödynnä halutessasi koristelussa kakkupaperia, jolloin kakun päälle muodostuu kaakaojauheesta erilaisia kuvioita.