Banaani-suklaapiirakka resepti

Banaani-suklaapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevään piirakkaan voit huoletta laittaa hedelmäkulhon tummimman banaanin - se tuo makeutta piirakalle! Hilloksi voit käyttää mitä vain ruokavalioosi sopivaa hilloa. Saat piirakasta maidottoman, kun vaihdat kuohukerman esimerkiksi soijavispiin.

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 kypsä banaani
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl laktoositonta kuohukermaa
Kuorrutus:  
1 dl vadelmahilloa
1 dl laktoositonta kuohukermaa
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, banaani, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Soseuta banaani haarukalla.

3. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää rasva-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös soseutettu banaani ja neste.

4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

6. Levitä jäähtyneen piirakan päälle kerros hilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä varoen hillon päälle. Siivilöi piirakan päälle kaakaojauhetta. Tasaa halutessasi piirakan laitoja veitsellä leikkaamalla.

Hyödynnä halutessasi koristelussa kakkupaperia, jolloin kakun päälle muodostuu kaakaojauheesta erilaisia kuvioita.