Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä mehevä leivos kuorrutetaan ruokavalioon sopivalla hillolla ja vispivalmisteella. Taikinaan voit käyttää hedelmäkulhon tummimmat banaanit, sillä ne soseutuvat helposti ja ovat makeita. Leivokset on helppo valmistaa ja ne maistuvat myös valmistusta seuraavana päivänä. Jos haluat tuplamäärän leivoksia, tee resepti kaksinkertaisena ja paista pellillä.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 | kypsä banaani |
2 dl | perunajauhoja |
1 dl | hienoa riisijauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
Kuorrutus: | |
1 dl | hilloa (esim. vadelmasta) |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
1-2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Soseuta banaani haarukalla.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää rasva-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös soseutettu banaani ja neste.
4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä. Leivospohja jäähtyy nopeammin, kun nostat sen leivinpaperin kulmista pois kuumasta vuoasta.
6. Levitä jäähtyneelle leivospohjalle hillo. Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja levitä varoen hillon päälle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
7. Leikkaa kymmeneen leivospalaan ja tarjoile.