Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Keikauskakku on helppo ja nopea tarjottava kahvipöytään. Paiston jälkeen kakku täytyy vain kääntää ympäri ja nostaa tarjolle. Tässä kakussa maku tulee banaanista ja suklaasta. Erimenusta löydät myös toisen banaani-suklaakeikauskakun (eri jauhoista) ja muita keikauskakkuja eri hedelmistä hakusanalla "keikauskakku".
Ainesosat
Pohjalle: | |
3 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | siirappia |
3 | banaania |
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | muusattua banaania (1 iso banaani) |
70 g | maidotonta tummaa suklaata |
2 dl | perunajauhoa |
2,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
0,5 dl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Ota piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä sen pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja laita vuoan sisäreunaa vasten.
2. Sulata kattilassa rasva ja siirappi. Kaada seos vuoan pohjalle.
3. Kuori ja viipaloi banaanit. Sopiva palan paksuus on noin 0,5 cm. Asettele viipaleet vuoan pohjalle.
4. Vaahdota kulhossa rasva ja sokeri.
5. Soseuta haarukalla yksi banaani. Lisää se vaahdon joukkoon.
6. Rouhi suklaa paloiksi. Sekoita suklaarouhe ja muut taikinan kuivat aineet keskenään.
7. Sekoita kuivat aineet ja neste vaahdon joukkoon.
8. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.
9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä ulos. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia kerrallaan.
10. Anna jäähtyä. Kumoa kakku varovasti.